Frantoilo di San´t Agata di Onelia

Obyvatelé Středomoří si olivovníku odjakživa cenili a to nejenom jako zdroje ušlechtilého oleje znamenité chuti. Olivové větve byly symbolem požehnání a očisty. Hippokrates doporučoval čerstvý olivový olej k léčbě rozličných nemocí a mniši z italských kláštěrů objevili jeho tišící účinky při bolestech hlavy a žaludku.

Olivový olej Extra Vergine Frantoilo di San´t Agata di Onelia - tento olivový olej pochází z Imperie. V Ligurii se olej vyrábí pouze z odrůdy Taggiasca, jež je považována za nejlepší na světě pro výrobu oleje, který se vyznačuje lehkostí a jemností. Olivový olej extra Vergine DOP je výsledkem přísného výběru oliv, které jsou ručně sbírány a zpracovány do 24 hodin výhradně za studena. Olej má nezaměnitelnou vůni a jemně nasládlou chuť přecházející do květin. Doporučuje se na jemné zeleninové pokrmy a saláty a zvláště pak na ryby.

Olivové oleje firmy Frantoio Sant Agata získaly několik zlatých a stříbrných medailí za nejkvalitnější oleje světa.

Od této rodinné firmy dovážíme také nakládanou zeleninu, pesta, suga a těstoviny.